Posts

Tips Kuruskan Badan Di Bulan Puasa.

Image
Assalamualaikum.. Hai korang πŸ™‹ Selamat berpuasa ye semua. 
Harini sis nak share 8 Tips kuruskan badan di bulan puasa dengan diet sihat

1. Jangan skip sahur Sahur penting untuk bekalkan nutrisi, air dan tenaga untuk amalan berpuasa. Lagi-lagi dalam keadaan cuaca yang panas dan lembap di Malaysia. 2. Karbo Kompleks Pastikan karbohidrat kompleks menjadi pilihan diet anda semasa bersahur. Kenapa? Karbohidrat kompleks bekalkan sumber tenaga yang lebih perlahan dan lebih mengenyangkan. Contoh sumber: Roti perang, nasi perang atau nasi putih yang ada serat dan rendah GI (glycemic indeks). 3. Target Kalori: dalam 500 kcal Secara purata, target pengambilan kalori untuk hidangan sahur sepatutnya dalam lingkungan 500 kcal. Pastikan ada sumber protein dan karbohidrat berserat. Contoh hidangan: Segenggam nasi, lauk ayam, sayur dan air.
Roti perang 2 keping + sapu, tuna ikan dalam sos tomato (awas sos-sos biasa tinggi garam).
1 mangkuk cereal berserat + susu lemak rendah. 4. Protein yang bersih Makan…

8 TANDA PERUT BUNCIT SEBAB USUS KOTOR

Image
[AWAS WANITA] 6 TANDA PERUT BUNCIT SEBAB USUS KOTOR
.
1 - Sembelit 2 - Kembung perut 3 - Sering Sakit Kepala 4 - Badan Letih dan lesu tak bertenaga 5 - Nafas dan najis berbau 6 - Perut buncit 7 - Kulit Kusam 8 - Kemaruk makan dan selalu lapar

.
Jika ada salah satu dari 8 tanda di atas, berkemungkinan besar mempunyai masalah #USUS KOTOR.
.
Saya sarankan anda untuk ambil 1 cawan Audela COMBO5X Setiap Hari sebelum breakfast. Ia diperbuat daripada 100% bahan organik. Antara 12 Bahan Aktif Premium yang ada:Tomato, Swiss Apple stem cell, Grape, Maqui berry, Green Apple Extract, Guarana, Argan, Garcinia Cambogia, Gymnema Sylvestre, Acacia gum, Ginko Biloba, dan Goji berry untuk mencuci usus anda.
.
Usus yang bersih dari kotoran akan membuat membantu penyerapan nutrisi makanan secara maksima. πŸ”₯MINGGU PERTAMAπŸ”₯:
.
#audela mula menyesuaikan diri dalam badan. Kesan awal mula nampak. Badan terasa lebih ringan.
.
πŸ”₯MINGGU KE-2πŸ”₯:
.
Bahagian perut mula nampak susut. Buang air besar lebih mudah. Kurang ras…

Tanda penumpukan toksik pada usus

Image
Assalamualaikum... Hai korang πŸ™‹

Harini sis nak share apa akan jadi kalau korang tak detox kan badan. Haaa seram kannnnnnn ! 90% punca penyakit abad ini berasal dari usus. Ye lahh ce tengok sehari korang makan macam mana. Hari hari makan non stop tapi tak detox. Haish bahaya sayang sayang ku. 😣

[SEBAB DETOX PENTING UNTUK BADAN]
.
Proses pembersihan usus memang sangat penting untuk badan!! .
Tahu tak masalah besar bila tak berdetox adalah KANSER USUS 😣
.
Jadi sis kenalah rajin berdetox. Sambil berdetox sis boleh turunkan berat badan sis πŸ˜‰
.
Nak tahu!! πŸ€” Salah satu manfaat Audela ialah DETOX!! Sis bukan je boleh cantik dalam masa sama boleh sihat 😊😊

Soooo apa lagi !! Jom consume Audela untuk kesihatan dalaman dan luaran. Boleh dapat 5 manfaat dalam 1 iaitu untuk membakar lemak, mencuci usus, menyegarkan kulit, mengawal selera makan dan mengembalikan berat badan ideal. Sooo jimat uolss πŸ’“πŸ’“

Nak sembang2 dengan sis or nak tips pape meh dm or wassap sis ye. Sangat dialu-alukan πŸ˜€
FB :…

Hormon tak stabil

Image
Assalamualaikum... Hai korang πŸ™‹πŸ™‹

 Okay harini sis macam nak share tentang hormon lah. Selalu kita jumpa seseorang tu "bad mood" ke, "bendera merah" ke mesti kata hormon tak stabil lah tu. kann kann ?? selalu gurls je lah yang kena.. ehh helloooo lelaki pun ada hormon tak stabil punya problem tau.  Bukan gurls jaa.. haaa meh sini nak shareπŸ’­πŸ’­ Apa itu hormon? Hormonadalah zat kimia yang dihasilkan oleh organ tubuh tertentu dari kelenjar endokrin yang berguna merangsang fungsi organ tubuh tertentu. Istilah hormon berasal dari bahasa yunani yaitu hormein, yang berarti ransang,atau hormao bererti mengghairahkan atau membangkitkan. Semua organisme yang bersifat multiseluler termasuk manusia, haiwan dan tumbuhan menghasilkan hormon.
 Hormonmemiliki peranan dalam mengendalikan proses pertumbuhan, reproduksi, metabolisme, kekebalan, dan pola dari hidup manusia. Tahu tak apakah tanda2 hormon anda tidak stabil? Jom kita cek 5 tanda ni
1. Cepat mengantuk lepas makan berat 2.…

Saya pilih AUDELA

Image
Assalamualaikum. Hai korang πŸ™‹πŸ™‹ Meh nak mula sesi membawang kejap 😝

Ramai laa lately ni PM/whatsapp/iM/mesej (haa kemain) sis tanya, ''Eh Lin makan apa ni bole kurus ni?' "Diet macam mana boleh maintain je kecik mulus macam ni?""Kulit makin lama makin putih sangat ni kenapa??".

Amboiiii... kembang semangkuk sis kejap. πŸ™ˆ Bukan main semua ye memuji.
Haaaa memandang kan harini rasa rajin terlebih sikit kan. Meh nak share petua dia cemana boleh maintain selim melim gebus gini uols.

Jawapan dia Jengg.. Jengg...Jengg...

AUDELA BY NAD ZAINAL lahhhh.

Apatuuu audela ?? Seriusly uols tak tahu ??  Haaaaa jom sis bg tau ni apa si audela tu. Kawan sis ka ?? 😜
Taraaaaa ni laa cik dela yang kita cakap tu.. wuuu menarikkann. Ekceli kan mula2 sis try pun agak skeptical jgk dengan produk ni. Betul ke berkesan ??? Boleh solve ke masalah gemuk, sembelit n kulit sunburn sis nie?? Kang beli membazir pulak. Sebab nak beli agak tak berkemampuan jugak la kan masa tu. Lagipun tak p…