SWEET LOLIPOP~~

..~~IF YOU ARE TRAPPED BETWEEN YOUR FEELING AND WHAT OTHER THINK IS RIGHT,, ALWAYS GO FOR WHATEVER MAKES YOU HAPPY.. UNLESS,, YOU WANT EVERYBODY TO BE HAPPY EXCEPT YOU~~..

Friday, December 16, 2011

a step ahead in my life =)

Assalamualaikum~~

weeee,, nak cite something nie *mood excited* HAHA
pada 2-4 disember ritu,, seperti yang dah dirancang kelab rekreasi aquila akan ke HUTAN LIPUR BERKELAH, MARAN PAHANG.. UKM n UNITEN join together-gether.. setelah berusaha semua tuk persiapan,, jadi jugak kami pegi.. fuhh 1st time nak hiking nie.. TERUJA giler beb !!!

lalalala,, join kelab aquila sgt senorok.. =D now i know the meaning of campus life.. travel all around Malaysia.. time sekolah dulu x dapat.. heeeee

kul 5 pagi hari sabtu,, kami sampai kat Maran Pahang *okay,, 1st time jejak Pahang selain Cameron.. truk kan???... =,=*
semua dah agak kebulur nak makan,, padahal awal lgpun.. ajk makanan pun ape lg,, kelam kabut laa cri pekakas nak prepare makanan.. MENU pg tu : sandwish sardin + air teh O... time lapo,, semua jd sedap walaupun sardin tu x masak..haha

haaa,, selesai sudah mengisi perut.. area kul 6++ kami gerak laa g hutan  lipur berkelah.. okay,, kami menaiki kenderaan 4wheel.. *dalam fikiran aku,, maybe naik jeep kot.. xpun storm ker* 
gulp,, tertelan air liur aku time tgk 4wheel tu.. ''korang,, kenderaan ini ke yg kite akan naik??''.. serius terkejut + x percaya.. siap jalan berlubang-lubang n nak kene elak ranting pokok.. fuhh,, time tu punggung usah cite laa,, x bole nak describe.. *sakit siot !!!* tp pape pun,, pengalaman yg best.. semua dah macam pendatang tanpa izin dah naik 4wheel tu.. woot2~~ =D

serius kami naik 4wheel nie,, x tipu..hehe
bermulalah journey trekking kami.. nak cite satu2,, maw sampai esok pun x habis.. tengok gambar je laa ehh..hee =)
ajar cara berak.. oppppss

warming up


persinggahan

water confident ! *still otw*
akhirnye,, sampai jgak kat camp site.. kat sini laa kolam 7.. air terjun yang dinanti-nanti ade kat sini.. jalan dari kul 7am,, kul 1pm bru sampai kolam 7 nie.. x laa jauh sgt,, tp banyak persinggahan.. okay,, tergamam tengak air terjun die.. sangat cantik !!! semua penat lelah time otw tu mcm terbayar.. Alhamdulillah kami sampai tempt yang dituju.. =)

sangat indah ciptaan ALLAH

time malam is the best moment.. berkenalan dengan semua ahli kumpulan.. dapat kawan baru dan yang paling penting MAKAN same2 !!..weeee *excited sbb aku tukang potong2 jer,, yang msak org lain*haha



 hari ahad pun menjelma.. ehh2,, cepat nye mase berlalu.. rase x puas plak mandi sungai + main air.. hmm,, ok its time to packing !! BALIK~~ hehe
time otw turun tu,, kami wat abseiling.. haish,, mule2 takot.. last2 bru taw,, sangat SERONOK.. n kat sini laa bermulalah hujan trurun.. setengah je yg dpt buat abseiling.. ''kepada yang x dpt buat tu,, nanti kite g lg ehh'' *klu berkesempatan laa*..hee
lunch tu kami semua makan maggie.. okay,, 1 periuk maggie kongsi 11 orang.. soo sweet !! ^____^


akhirnye,, berakhir laa cerita disini.. satu pengalaman yang akan di ingati sampai bila2.. korang semua mmg TERBAIK !!!!
*yang paling best sbb dapat kawan bru kot*  weeeeee~~ ^_______^

No comments:

Post a Comment